KROPPSBEHANDLINGAR

En snygg kropp behöver inte vara perfekt

Många är vi som tar vår kropp för given. Med kroppens hjälp har vi möjlighet att vara mer eller mindre mobila, med kroppen som redskap kan vi till exempel utföra arbetsuppgifter som kräver rörelse, styrka och flexibilitet. Genom att kontinuerligt använda kroppen ökar vi bland annat vårt immunförsvar, energier och hormoner frigörs och vår mentala hälsa förbättras.

Men vår kropp är inte bara ett redskap för arbete och motion, att använda rörelse för att konturera och forma kroppen och vilja se bra ut är inget nytt.  Kroppen har också genom medias hjälp under hela 1900-talet visats upp och kroppsidealen för både män och kvinnor har växlat genom åren.

Internet har på senare år förändrat världen på många sätt, idag har vi inte bara atleter, modeller och skådisar som förebilder – vårt sett att betrakta vår kropp har förändrats och med selfies jämför vi oss med andra personer och deras kroppar.

 

Vad påverkar vår kropp och dess utseende?

Dock finns det faktorer som hur mycket vi än tränar kommer att påverkar kroppens utseende och som varken kost eller motion rår på.

Förutom din egen genetik och hur kroppen påverkas av ålder och UV-strålning finns ofrånkomliga faktorer som till exempelvis hur kroppen förändras efter graviditet, viktpendling eller de hormonella förändringar som följer oss genom hela livet.

Förändringarna sker oftast inte över en natt och återspeglas av huden, kroppens största organ.

Huden fungerar dessutom som en spegel – den avslöjar fort och elakt om du ätit för mycket eller tränat för litet, om du varit i solen för mycket eller använt för lite solskydd.