HÅRBEHANDLINGAR

Håret eller rättare sagt hårstråna har genom de senaste 2 000 åren avbildats rikligt och precis som klädmodet variet stort. Mer än vad vi själva tror kommunicerar håret på våra olika kroppsdelar mer än vi anar, varje dag mäter och bedömer vi varandra huruvida vi har skägg, har hår i underlivet, har färgat håret, rakat benen eller är skalliga.

Beroende på rådande trender försöker många av oss att följa modet, något som inte är helt lätt om du till exempelvis har tappat ditt hår eller har mycket hår på kroppen.

Mindre hår?

Lika mycket som människor valt att använda håret för att uttrycka personlighet har trender bidragit till att vilja ta bort hår. Redan i början på 1900-talet, när den ärmlösa klänningen såg dagens ljus tillverkades den första rakhyveln för kvinnor för att ta bort generande hårväxt i armhålan.

I mitten på 1940-talet introducerades nylonstrumpan som bidrog till att många kvinnor började raka benen, något som fortfarande gäller hos både män och kvinnor idag som inte vill ha hår på benen till skillnad från 70-talets trend då vi skulle vara naturligt håriga och män som hade hår på bröstet ansågs sexiga.

De senaste 50 åren har hårborttagning huvudsakligen inneburit ansning, rakning eller vaxning, metoder som tillfälligt tar bort hår men som ofta innebär hud röda pliter och inåtväxande hårstrån.

För de som vill slippa rakning och vaxning finns effektiva behandlingar med laser- och laserliknande ljus. Behandlingarna som utförs med IPL eller laser tar bort oönskad hårväxt på några ögonblick och lämnar permanent hårfritt resultat. Att ta bort hår med laser och IPL är ofarligt och fungerar på alla hudtyper.

Mer hår?

Trots de senaste 20 årens norm, att ta bort hår finns det dem som inget hellre önskar att få mer hår. Oftast är det män som tappar håret, får tunt hår eller blir helt skalliga men även kvinnor kan drabbas av ärftligt håravfall – androgen alopeci. Med dagens metoder går det tidigt att förutse håravfall, att stoppa håravfall och dessutom få mer hår med stimulation och hårtransplantation.

Ju mindre hår du har desto större är behovet av att transplantera håret vilket går fort och smärtfritt, lämnar ett resultat som håller hela livet och som ger dig snabbt, synligt resultat. Behöver du bromsa håravfall eller stimulera hårväxt kan du välja mellan hårlaser, PRP, Carboxy Therapy, injektioner med vitamin 7 eller scalp pigmentation – ett sätt att dölja kala fläckar för gott.

Oavsett ditt behov kan vi hjälpa dig när det gäller ditt hår, oavsett om du vill ta bort hår eller vill få mer hår.