FAQ om Carboxy therapy.
Saknar du något svar eller har andra funderingar är du välkommen att kontakta oss i chatten nere till höger, maila support@stomed.se

eller ring oss på +46 8 218 518

Carboxy therapy – en av våra mest gröna behandlingar!

Carboxy therapy eller koldioxidterapi har sitt ursprung från tidigt 1900-tal och de kungliga spa-anläggningarna i Frankrike.

Patienter uppvisade snabbare sårläkning när de regelbundet badade i det koldioxidrika, termiska baden Man fann då att koldioxidexponeringen förbättrade hudens blodcirkulation, hudens struktur samt hudens elasticitet.

 

Vad är carboxy therapy?

Carboxy therapy betyder fritt översatt att vi under kontrollerade former injicerar uppvärmd, medicinskt ren koldioxid i vävnaden för att förbättra blodcirkulationen i vävnaderna. På så sätt kan vi förbättra hudens elasticitet, reducera lokala fettdepåer, stimulera hårväxt, sudda ut bristningar, jämna ut celluliter och ta bort mörka ringar under ögonen.

Genom att injicera en liten mängd koldioxidgas direkt i bekymmersområdet "lurar" vi kroppen att öka syresättningen till området för att plocka upp överskottet av koldioxid som injicerades. Detta leder till inte bara till en ökning av blodcirkulationen och näringsämnen utan också till ökad eliminering av toxiner och biprodukter.