FAQ om Biostimulationslaser.
Saknar du något svar eller har andra funderingar är du välkommen att kontakta oss i chatten nere till höger, maila support@stomed.se

eller ring oss på +46 8 218 518

Biostimulationslaser mot kvinnligt håravfall

Besväras du av håravfall? Eller har kanske fått kala fläckar, högt hårfäste eller tunt hår? Det kan finnas många enskilda orsaker till varför du tappar hår men viktigt att veta är att det i flertalet fall går att påverka. 

Laserstimulation stimulerar hårväxt och är metoden för dig som vill reducera ditt håravfall utan kirurgiskt ingrepp med eventuella därtill kopplade risker.

 

Varför tappar vi hår?

Generellt har män i 30-årsåldern förlorat 30 % av sin hårväxt, män i 40-årsåldern 40 % och män i 50-årsåldern 50 % av sin hårväxt. I männens fall handlare det att få hjälp i tid för att undvika permanent förlust av hår.

Även kvinnor drabbas av håravfall. Här är orsakerna annorlunda, oftast drabbas inte du som kvinna lika hårt som i männens fall.

Dessutom kräver kvinnligt håravfall inte lika massiva insatser och resultatet av våra behandlingar är ofta både mycket bättre och med snabbare synligt resultat.

 

Medicinska orsaker kan ge tunt hår

Om du upplever att ditt håravfall ökar snabbt kan orsaken vara generell näringsbrist (kanske äter för lite, för dåligt, för sällan eller i kombination), vitamin- eller mineralbrist, störningar i sköldkörteln bieffekter av medicinering, trauman eller genetik. Detta försöker vi säkerställa genom undersökning och provtagning.

Vi får dock inte glömma hårväxtcykeln.